Selamat datang ke Videoblog cara bermain gitar!

Blog ini direka khusus untuk peminat gitar yang inginkan panduan & tips bermain gitar yang percuma, mudah, ringkas dan interaktif. Dalam blog ini, anda akan dipaparkan dengan video teknik bermain gitar sama ada panduan bermain gitar akustik atau teknik belajar gitar elektrik bagi memudahkan pembaca untuk mengikuti panduan dan cara belajar main gitar dengan betul. kesemua teknik bermain gitar yang dipaparkan boleh dilakukan dirumah anda tanpa menghabiskan wang beratus-ratus sebulan mengikuti kelas bermain gitar. Untuk makluman anda teknik dan cara belajar main gitar dalam blog ini akan sentiasa dikemaskini dengan panduan & video bermain gitar terbaru untuk kemudahan anda.

Selamat belajar bermain gitar!

PANDUAN LENGKAP DAN RINGKAS TEKNIK-TEKNIK BELAJAR BERMAIN GITAR(ANDA AKAN MAHIR DALAM 7 HARI!!)

Majoriti selepas survey dibuat hampir 90% lelaki yang mengambil survey berkeinginan untuk mahir dalam bermain gitar tidak kira sama ada gitar akustik mahupun gitar elektrik.namun majoriti dari mereka kecewa kerana gagal untuk menguasai perkara-perkara asas dalam bermain gitar seterusnya berputus asa untuk mempelajari ilmu bermain gitar.

Faktor penyebab mereka berputus asa bermain gitar
*latihan asas bermain gitar susah untuk diikuti.

*kekangan masa menyebabkan mereka tiada masa yang cukup belajar bermain gitar.

*kos yang tinggi kerana terpaksa membayar yuran bulanan ratusan RM untuk belajar bermain gitar.

*tiada SIFU terdekat yang dapat mengajar dengan sempurna bermain gitar.

BAYANGKAN......

Bukankah ianya menarik jika anda dapat memainkan apa sahaja lagu kegemaran anda menggunakan gitar dengan mudah?

Anda mendengar lagu terbaru band atau artis kegemaran anda di radio atau televisyen dan anda pun berfikir "best jugak lagu ni..." anda pun segera mencapai gitar dan terus bermain lagu tersebut!

Tidakkah anda teringin untuk memiliki kemahiran sebegitu?

Mungkin juga anda berminat untuk menubuhkan band anda sendiri yang menjadi trend sekarang nie?

atau mencairkan hati insan tercinta dengan alunan gitar yang anda petik(sure awek cair punya lah)

Walau apa pun keinginan anda, kemahiran bermain gitar merupakan satu bakat yang sangat menarik untuk dimiliki.

tetapi untuk mahir dalam bermain gitar anda perlukan kos yang tinggi untuk menghadiri kelas bermain gitar.
jom kita bermatematik seketika.secara kasarnya yuran paling minimum yang perlu anda tanggung untuk menghadiri kelas gitar di bandar ialah RM250 untuk bulan pertama dan RM150 untuk bulan seterusnya..

Gitar-->RM100
Yuran-->RM100
Duit Minyak-->RM30
Tol,Parking,Dll-->RM20

APA?TAK MAHAL!!....wah tapi bagi saya itu satu kos yang tinggi..

bagaimana kalau saya katakan yang saya ada alternatif bermain gitar dengan cara yang berkesan pada kos yang jauh LEBIH RENDAH!!

Janganlah buat muka terkejut sangat. Tapi memang betul!

Anda tidak perlu mengeluarkan wang pada tiap-tiap bulan untuk ke kelas muzik, tidak perlu membelanjakan lebih wang untuk minyak, tol atau perkara-perkara lain untuk belajar bermain gitar.

Gempak kan??

Sekarang bayangkan anda mempunyai cikgu muzik peribadi 24 jam di rumah yang dapat mengajar anda langkah demi langkah cara-cara, tips dan latihan untuk anda mahir bermain gitar dengan lebih pantas.

Saya yakin anda teruja!

Jika anda ke kelas muzik anda hanya akan diberi tunjuk ajar selama satu atau setengah jam sahaja dalam seminggu. Adakah anda rasa itu cukup untuk anda mahir bermain gitar dengan cepat?

Pastinya tidak.....

Kami fahami masalah anda sebab itulah kami menyediakan solusi mudah buat anda agar anda dapat mahir bermain gitar dengan cepat.

MEMPERKENALKAN

Pakej Lengkap Belajar Gitar Cara Pantas yang direka khas oleh saudara Nuruddeen & Shamsul  supaya anda dapat mahir bermain gitar dengan lebih cepat. Ditulis dalam bahasa melayu yang mudah, kini anda dapat bermain gitar melalui panduan langkah demi langkah (step-by-step) dengan pantas tanpa perlu ke kelas muzik dengan bayaran yang mahal.

Apa kebaikan yang bakal  anda perolehi dalam pakej lengkap belajar gitar ini:-

(1)Bermain kord dengan mudah tanpa mengira lagu.

(2)Melihat sendiri bagaimana anda dapat posisikan jari melalui penerangan bergambar supaya anda dapat menghasilkan kord dengan lebih senang.

(3)Belajar kord-kord asas yang membolehkan anda bermain apa sahaja lagu yang anda suka.

(4)Belajar latihan khas yang dapat membantu anda mahir bermain gitar 2 kali lebih cepat.

(5)Mengetahui beberapa kesalahan utama dalam permainan gitar agar anda dapat menguasai gitar dengan lebih pantas.

(6)Dapat menguatkan dan meningkatkan kepantasan jari melalui latih tubi.

(7)Mempelajari teknik strumming dan scaling dengan betul

(8)Belajar cara untuk tune gitar anda sendiri.

Haa..tunggu apa lagi kalau dah berkenan kat hati tue nak belajar main gitar dapatkan pakej lengkap belajar gitar sekarang.klik sini